субота, 15. март 2014.

Zapečeni krompir sa pavlakom

Potrebne namirnice za četiri osobe:

-800g čvrstog krompira
-so, biber
-sveže rendani morski oraščić
-200g slatke pavlake
-50 ml mleka
- 2 kašike rendanog tvrdog sira
-puter za podmazivanje


Način pripreme:

-zagrejte rernu na 180°C
-vatrostalnu posudu podmažite puterom
-krompir oljuštimo, operemo, osušimo ga čistom kuhinjskom krpom i isečemo na tanke kolutove
-kolutove krompira poređajte u posudu
-kada ste uradili to, krompir začinite solju, biberom i morskim oraščićem
-pomešajte pavlaku i mleko i prelijte preko krompira
-nakon toga pospite rendanim sirom
-pecite krompir u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju


Posluživanje:

-krompir poslužite vruć, uz dodatsak salate od paradajza sa fino seckanim bosiljkom ili vlašcem

Prijatno!

Fotografija preuzeta sa interneta!


Нема коментара:

Постави коментар