субота, 8. март 2014.

Spaghetti Bolognese

Potrebni sastojci:

-1kg mešanog svinjskog i junećeg mesa
-paradajz pelat
-crveni ili crni luk
-beli luk
-origano
-so
biber
-jedna kesa špageta
-parmezan
-kačkavalj

Način pripremanja:
-na zagrejanom maslinovom ulju prorestovati crni-crveni luk
-kada luk omekša i dobije rumenu boju dodamo beli luk i zatim staviti meso
-kada meso bude na 70% pripremljeno dodaje se paradajz pelat, vode po potrebi i malo šećera da se ubije kiselina
-kada se masa počne odvajati od zidova posude začiniti sa origanom, biberom (može crni, može beli), solju
-kuvamo još 15-ak minuta
-špagete se obare u vodi sa malo soli i ulja (vodi se računa da se ne prekuvakju)

Serviranje:
-na sredinu tanjira se uviju špagete u krug sa rupom u sredini koja je ostavljena za sos, sipamo sos i narendamo parmezan i kačkavalj.

Нема коментара:

Постави коментар