недеља, 9. март 2014.

Dinstani pirinač

Priprema dinstanog pirinča:
-pirinač dobro očistiti i oprati u vodi, ocediti ga.
-manje glavice crnog luka špikujemo sa karanfilićem (luk pike)
-na zagrejano ulje prorestujemo crni luk, pa kada luk omekša dodamo pirinač, i uz stalno mešanje dinstamo pirinač.
-nakot toga pirinač nalivamo sa VRELOM vodom (pred samo nalivanje poželjno je pirinač skloniti sa grejnog tela, kako ne bi došlo do naglog ključanja ili mogućih povreda)

Pirinač treba da je rastresit. Najčešće se formira i daje kao prilog uz razna jela po porudzbini ili kao samostalno varivo (na formiran pirinač se stavi kockica putera i pospe se sa sitno seckanim peršunovim listom).
-U ovom slučaju ja sam pripremio pirinač sa pilećim mesom. 

Napomena: 
-Na jednu šolju pirinča ide Jedna ipo šolja, do dve solje vode. 

Prijatno! 

Fotogtafija pripada bloggeru.(meni) :-)

Нема коментара:

Постави коментар