субота, 29. март 2014.

Omlet + nadev (fil)

Za pripremanje omleta potrebna su nam tri jaja po porciji.

- čist tanjir ulupamo jaja, i dobro ih izlupamo žicom, i malo posolimo

Omlet možemo pripremati na način natur (bez ikakvih dodataka)
Takođe možemo dodavati razne suhomesnate proizvode, sireve, pečurke, razno povrće, pileća dzigerica, itd..

Kada dodajemo suhomesnate proizvode, isečemo ih na male kockice i kratko ih prorestujemo, kako bi smo intenzivirali aromu

Omlet pripremamo tako što:
- u tiganj odgovarajuće veličine sa malo masnoće razlijemo jaja koja smo izlupali
- omlet pržimo bez mešanja, u obliku palačinke
-donja strana omleta treba da bude lepo zapečena, da ima lepu i rumenu boju
-gornju stranu omleta treba da ostavimo da bude malo rovita
-omlet filujemo sa nekim od pripremljenih filova
-nakon toga omlet preklopimo 

Ovakav omlet spreman je za posluživanje

Omlet na turski način:

-priprema omleta je poznata već u prethodnom tekstu, a ovo je garnitura to jest fil kojim ćemo napuniti omlet

-fil pripremamo od pileće dzigerice i kuvanog pirinča (može i dinstani)
- pileću dzigericu kratko sotiramo na puteru
- dodamo pirinač
-sve skupa asezoniramo (začinimo)  sa solju, biberom i peršunovim listom

Na ovoj slici sam pripremao omelt tako što sam prorestovao luk, dodao slaninicu na sitne režnjeve, domaću kobasicu na kockice, kada sam to prorestovao dodao sam u palačinku od jaja, i preklopio.

Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар