Način pripreme:
-u odgovarajuću posudu, predhodno očišćenu, stavimo pileće meso, nalijemo sa vodom i stavimo da lagano kuva
-u toku kuvanja će dolaziti do stvaranja pene na površini vode pa je potrebno vršiti openjivanje
-nakon toga dodaje mirpua (korenasto povrće) a pri samom kraju kuvanja dodajte garni buket (sveza začinskog bilja)
-kada meso skuvamo, iyvadimo ga u čistu posudu i ostavimo da se prohladi
-fond (tečnost u kome se kuvalo meso) procedimo
-pripremimo zapršku od brašna i putera, poželjno je dodati i koren celera radi bolje arome
-u zapršku nalijemo fond i mešamo vodeći računa da ne dođe do stvaranja grudvica
- fond kuvamo još nekih 15-ak minuta
-zatim ga opet procedimo i nastavimo sa dokuvavanjem do željene gustine
U pileći velute dodajemo isključivo pileće belo meso sečeno na tanke rezance, i asezoniramo (začinimo) sa solju po potrebi, malo struganog muskatnog oraha i limunovog soka.
Velute bi trebao da bude blago kiselog ukusa.
Prijatno!
-u odgovarajuću posudu, predhodno očišćenu, stavimo pileće meso, nalijemo sa vodom i stavimo da lagano kuva
-u toku kuvanja će dolaziti do stvaranja pene na površini vode pa je potrebno vršiti openjivanje
-nakon toga dodaje mirpua (korenasto povrće) a pri samom kraju kuvanja dodajte garni buket (sveza začinskog bilja)
-kada meso skuvamo, iyvadimo ga u čistu posudu i ostavimo da se prohladi
-fond (tečnost u kome se kuvalo meso) procedimo
-pripremimo zapršku od brašna i putera, poželjno je dodati i koren celera radi bolje arome
-u zapršku nalijemo fond i mešamo vodeći računa da ne dođe do stvaranja grudvica
- fond kuvamo još nekih 15-ak minuta
-zatim ga opet procedimo i nastavimo sa dokuvavanjem do željene gustine
U pileći velute dodajemo isključivo pileće belo meso sečeno na tanke rezance, i asezoniramo (začinimo) sa solju po potrebi, malo struganog muskatnog oraha i limunovog soka.
Velute bi trebao da bude blago kiselog ukusa.
Prijatno!
Fotogtafija pripada bloggeru.(meni) :-)
Нема коментара:
Постави коментар