субота, 29. март 2014.

Pasulj prebranac

Potrebni sastojci za pripremanje pasulja:

- 500g pasulja tetovca (može i neki drugi, ali ovaj je najbolji)
- 500g crnog luka 
- 1dl ulja 
- 3 sveže paprike 
- so
- biber
- paradajz pire 
- bosiljak (ako volite)

Priprema:

- pasulj potopite da prenoći
- skuvajte pasulj da bude skoro gotov
- prvu vodu bacite
- dok pasulj kuva, crni luk isecite na „polumesece“, posolite (dobro jer pasulj nije soljen) i propržite na ulju dok ne postane braonkast
- papriku isecite na žilijen (trakice)
- u vatrostalnu činiju ili glinenu posudu-tavu, pokrijte dno pasuljem (koristite šuplju kašiku)
- pa preko toga stavljajte luk, režnjeve paprike, pobiberite i stavite bosiljak po ukusu
- ređajte dok ne potrošite sastojke
- ostavite malo luka da bude na vrhu
- nalijte s paradajz pireom
- na kraju, nalijte s ostatkom vode u kojoj se kuvao pasulj da ogrezne
- zapecite u rerni na 200 stepeni, posle 15 min smanjite na 180stepeni

Prebranac je gotov kada voda ispari i kada se uhvati korica.

Prijatno!

Uz to kao dodatak možete poslužiti natur meso sa roštilja u začinima, i mladi luk.


Нема коментара:

Постави коментар