петак, 28. март 2014.

Baklava sa makom

Potrebne namirice za ovu poslasticu:
- 1 kore za pitu
Nadev:
- 5 jaja
- 250 g šećera
-2,5 dl ulja
- 1 dl ulja
- 300 g mlevenog maka
Preliv:
-800g šećera
- 1/2 l vode
Način pripreme:
- šećer  razmutiti u vodi, ostaviti po strani
-pripremiti nadev kojim ćemo puniti kore
- čist i odgovarajući pleh podmazati sa uljem
-redjati koru, pa nadev, koru.. i tako sve dok imate kora i nadeva
-kolač isecite na kocke željenje veličine
-stavite u rernu na 30 minuta, na nekih 200 stepeni
- kada se kolač ispeče, izvadite ga iz rerne i prespite po njemu pripremljeni preliv
-ostavite malo da odstoji i da kore upiju sok
-servirajte na dezertni tanjirić i poslužite
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар