четвртак, 6. март 2014.

Lako, jednostavno i ukusno

Krompir je povrće kojem imamo pristup tokom cele godine. Ukoliko želite nesto brzo, jednostavno, a ujedno i da bude ukusno možete napraviti klasičan Pekarski krompir kao prilog uz pečenje, a mozete ga poslužiti i kao varivo.
Priprema pekarskog krompira:
-važno je da krompir operemo pre ljuštenja, zatim ga oljuštimo i onda ga opet operemo sa hladnom vodom.
-krompor isečemo na listiće odgovarajuće debljine.
-u čistu posudu iseckamo crni luk na rebarca, suvu mesnatu slaninu na režnjeve, i dodamo dobro ocedjen krompir.
-sve začinimo dodavanjem soli po potrebi, bibera, svežeg seckanog peršunovog lista i MALO aleve paprike, takodje dodamo i odredjenu kolicinu ulja.
-sve skupa pažljivo izmešamo i preručimo u posudu-pleh za pečenje.
-sa kraja možemo sipati malo vode ili supe.
Pečemo ga u pećnici oko 1h, na 180 stepeni.
Prijatno :-)

Fotogtafija pripada bloggeru.(meni) :-)

Нема коментара:

Постави коментар