Jaja imaju široku primenu u kulinarstvu, zbog svoje velike
hranljive vrednosi kao i zbog velikog broja raznovrsnih jela koja se mogu
pripemiti od njih. Veliki sadržaj proteina i holina jaja svrstava u istu
kategoriju kao i meso unutar piramide ishrane. Jaja sadrže gotovo sve hranljive
sastojke potrebne čoveku i zato zauzimaju vidno mesto u ishrani. Zahvaljujući
svojoj hranljivosti, ukusu, izdašnosti i mnogostranoj primeni, pri proizvodnji
najraznovrsnijih jela, jaja su veoma tražena namirnica. Belančevine jajeta
spadaju među najvrednije, jer su lako svarljive i služe kao standard, za
merenje kvaliteta proteina u hrani.
Ovako pripremljeno jaje se priprema tako što se u
odgovarajuću posudu-šerpicu, sipa voda, pa kada ta voda proključa dodamo
određenu količinu sirćeta u vodu. Zatim
dodamo jaje u vodu (poželjno je da je jaje na sobnoj temperaturi). I
poširamo ga oko 3 minuta. Žumance treba da bude tečno, da se razlije po
tanjiru.
Uz jaje sam dodao jako pečenu šunku i kobasicu (domaće proizvodnje).
Uz jaje sam dodao jako pečenu šunku i kobasicu (domaće proizvodnje).
Prijatno!
Fotogtafija pripada bloggeru.(meni) :-)
Нема коментара:
Постави коментар