недеља, 9. март 2014.

Poširano jaje za doručak-veoma jednostavno

Jaja imaju široku primenu u kulinarstvu, zbog svoje velike hranljive vrednosi kao i zbog velikog broja raznovrsnih jela koja se mogu pripemiti od njih. Veliki sadržaj proteina i holina jaja svrstava u istu kategoriju kao i meso unutar piramide ishrane. Jaja sadrže gotovo sve hranljive sastojke potrebne čoveku i zato zauzimaju vidno mesto u ishrani. Zahvaljujući svojoj hranljivosti, ukusu, izdašnosti i mnogostranoj primeni, pri proizvodnji najraznovrsnijih jela, jaja su veoma tražena namirnica. Belančevine jajeta spadaju među najvrednije, jer su lako svarljive i služe kao standard, za merenje kvaliteta proteina u hrani.
Ovako pripremljeno jaje se priprema tako što se u odgovarajuću posudu-šerpicu, sipa voda, pa kada ta voda proključa dodamo određenu količinu sirćeta u vodu. Zatim  dodamo jaje u vodu (poželjno je da je jaje na sobnoj temperaturi).  I poširamo ga oko 3 minuta. Žumance treba da bude tečno, da se razlije po tanjiru.
Uz jaje sam dodao jako pečenu šunku i kobasicu (domaće proizvodnje).

Prijatno! 
Fotogtafija pripada bloggeru.(meni) :-)

Нема коментара:

Постави коментар