петак, 7. март 2014.

Potaž od pečuraka

Gljive se koriste gotovo u svim svetskim kuhinjama zbog prijatnog ukusa, ali i bogatstva potrebnih supstanci. Poput drugih živih bića, gljive se najvećim dijelom sastoje iz vode  i proteina, ali su značajni i njihovi drugi sastojci: ugljikohidrati, neki minerali, kао i vitamini. Таkođe, aromatični sastojci čine da gljive mogu biti začin jelima i dosta podići njihov kvalitet.
Način pripreme:
-pečurke operemo, očistimo i isečemo na kockice 0,5cm.
-crni luk prorestujemo na masnoći i kada luk upola omekša, dodamo isečene pečurke.
-tada dodamo brašno i nastavimo sa prženjem dok se brašno ne uprži.
-nakon toga sve skupa nalijemo sa fondom ili vodom.
-kada potaž prokuva smanjimo temperaturu i nalijemo sa slatkim mlekom.
-potaž začinimo dodavanjem soli belog bibera, belog vina, struganim muskatnim orahom i do serviranja čuvamo u ben-mariju.
Prijatno :-)
Fotogtafija pripada bloggeru.(meni) :-)

Нема коментара:

Постави коментар