недеља, 13. април 2014.

Američka pita sa jabukama

Potrebne namirnice:

Za koru:
-500g brašna
-200g maslaca
-1 kesica praška za pecivo
-1 kašikica soli
-1 kašikica šećera
-1,5 dl vode

Fil:
-1 kg jabuka
-1 kesica cimeta
-1 kašika prezli
-2 kesice vanil šećera
-100g šećera

Način pripreme:

Kora:

- u posudu sipati brašno, dodati maslac, so, šećer i prašak za pecivo
-dobro izmešajte pa postepeno dodavajte vodu uz neprestano mešanje
-masa treba da se sjedini
-kada testo bude gotovo, dobijenu masu podelimo na dva jednaka dela
-svaki deo (kuglu) umotamo u providnu foliju i stavimo u frižider da se ohladi 60 minuta

Fil:

-oljuštiti jabuke i izrendati na rende
-pomešati izrendane jabuke sa cimetom, prezlama, šećerom i vanil šećerom
-izvaditi testo iz frižidera
-posuti malo brašna na radnu površinu i razvući testo u obliku i veličine posude u kojoj ćemo peći pitu
(testo treba da bude veće da bi mogli obuhvati zidove posude)
-pleh namažite sa maslacem i pospite sa brašnom
-višak brašna izbacite
-stavite donju koru, zatim fil, pa opet gornju koru
-na gornju koru stavite koji komadić maslaca
-gornju koru probušite na par mesta sa čačkalicom
-pita se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200o  oko 60 minuta.


Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар