уторак, 20. мај 2014.

Čokoladni kolač

Potrebne namirnice:

Biskvit:

-4 jaja
-100g šećera
-200g margarina
-100g čokolade za kuvanje
-4 kašike brašna
-1 prašak za pecivo

Preliv za kolač:

-0,5 l slatke pavlake
-200g čokolade
-1 kašika šećera

Način pripreme:

Priprema biskvita:

-žumanca i šećer umutiti
-dodati istopljeni margarin i čokoladu
-brašno pomešati sa praškom za pecivo
-umutiti šne od belanaca
-sjediniti sve i prebaciti u odgovarajucu posudu za pečenje
-peći u rerni na 180' C  oko 20 minuta

Izrada preliva:

-slatku pavlaku, čokoladu i šećer  zagrejati na laganoj vatri, mešati polako dok ne provri

Pečeni biskvit preliti sa pripremljenim prelivom od čokolade.
Preliv je u početku u tečnom stanju, zato je potrebno kolač ostaviti da se ohladi u frižideru.
Kada se preliv ohladi kolač je spreman za posluživanje.

Нема коментара:

Постави коментар